Reparatie bij Haans

Onze vakmensen staan voor u klaar om uw auto weer tot in de puntjes te herstellen. Als bezoeker aan ons bedrijf ziet u meestal niet wat er nu eigenlijk gebeurt met uw auto. Aan de hand van foto's en uitleg, proberen we duidelijk te maken wat er precies met uw auto gebeurt.

Afspraak maken / Planning

Allereerst maakt u met Haans Autoschades een afspraak voor reparatie. Wanneer uw auto niet meteen bij Haans blijft, plannen we een afspraak voor deze reparatie. Alle auto's worden ingedeeld in ons planbord, zodat we een overzicht hebben welke auto's per dag binnenkomen of afgeleverd worden.

Schademelding en Voorcalculatie

Onze medewerkers gaan na uw komst meteen aan de slag om de schade te melden bij uw verzekering.

Eventueel vragen wij een expert aan (afhankelijk van schadebedrag en schade oorzaak). Ook wordt er een ‘voorcalculatie' gemaakt van de schade. Dit wordt gedaan door het gebruik van een ‘audatex normcalculatie' systeem. Met dit systeem kunnen onze schadebemiddelaars exact uitrekenen wat de schade aan uw auto bedraagt.

Aanname

Op de dag van reparatie staat er een vervangende auto voor u klaar. U geeft uw sleutels aan een van onze medewerkers en u kunt zonder zorgen uw weg weer vervolgen. Ook heeft Haans reeds een dossier klaarliggen van uw autoschade. Klaar voor u en de verzekeringsexpert.

Na binnenkomst wordt o.a. uw kilometerstand genoteerd, dit is belangrijk voor de NAP. In Nederland controleert deze instantie het verloop van kilometerstanden. Ook uw kleurnummer (bevindt zich in de meeste gevallen op een sticker in uw auto) wordt genoteerd, zodat onze specialisten daar later uw lak mee kunnen aanmengen.

Démontage

Om een aantal onderdelen aan uw auto te herstellen of te vervangen, démonteren onze monteurs vakkundig uw auto.
Démontage is nodig om ‘ruimte' te maken voor het herstelwerk en spuiten zonder daarbij andere delen van de auto te beschadigen. Deze onderdelen worden dan opgeslagen om later weer gemonteerd te worden. 
Ook wordt er een hoes om uw stoel getrokken zodat er geen vlekken op uw bekleding zitten bij aflevering. Mocht bij démontage blijken dat er meer beschadigd is dan wat in de voorcalculatie is opgenomen, dan wordt dit alsnog opgenomen en besproken met de expert.

Als er een vaste prijs voor het schadeherstel is afgesproken, dan berekent Haans Autoschades de extra kosten niet door.

Plaatwerken

Onze plaatwerkers brengen het gedeukte gedeeltes aan uw auto weer in de originele vorm. Dit doen zij door het uitdeuken van beschadigde delen of door het vervangen van bepaalde onderdelen. Voordat bijvoorbeeld een nieuwe deur gespoten wordt, passen onze medewerkers de nieuwe deur en zorgen zij dat deze naadloos aansluit op de andere delen van de auto. 
Ook kan het zijn dat uw auto ‘gericht' wordt zodat uw chassis weer precies aan de fabrieksvoorschriften voldoet.

Haans beschikt over 2 speciale richtbanken waar uw auto 'op de mal' kan worden geplaatst. Zo wordt op verschillende punten gecontroleerd of uw auto weer zijn originele vorm heeft. Ook beschikt Haans over de meest moderne lasapparatuur om plaatwerkdelen op uw auto te lassen zonder dat dit consequenties heeft op roestvorming op de langere termijn. Vandaar ook onze 4 jaar lange garantie

Voorbewerking

Als alle nieuwe delen op uw auto geplaatst zijn moeten deze klaar gemaakt worden voor het spuiten van de auto. Verschillende grondlagen zorgen ervoor dat uw lak er weer schitterend uitziet en niet zal ‘loslaten' op termijn. Ook worden aanliggende delen klaargemaakt voor het uitspuiten. Zo voorkomt Haans Autoschades kleurverschil bijvoorbeeld in geval van Metallic lakken. Uw auto wordt volledig afgeplakt voordat deze de spuitcabine in kan. Dit zorgt ervoor dat er geen verf kan komen op andere gedeelten van de auto.

Spuiten

Onze specialisten maken gebruik van een lakmengmachine om de exacte kleur lak van uw auto te maken. Onder beschermende stofvrije condities kan dan uw auto gespoten worden. Als de lak eenmaal aangebracht is, kan de auto snel drogen in een aparte ‘moffelcabine'.

Monteren/Uitlijnen

Nadat het afplak papier zorgvuldig is verwijderd plaatsten onze monteurs de eerder opgeslagen onderdelen en nieuwe onderdelen op de auto. Ook wordt er bij wielophanging schade een uitlijnrapport gemaakt om te controleren of alle wielen weer de juiste stand hebben. Op onze ‘uitlijnbrug' kunnen onze monteurs verschillende wiel en band eigenschappen controleren.

Wassen/Eindcontrole

Door al dit harde werk is uw auto toe aan een wasbeurt. Van binnen en buiten reinigen wij de auto, ook de ramen worden schoongemaakt van binnen en buiten. Als de auto weer blinkt, kunnen we in onze ‘lichtstraat' controleren of er nog onvolkomenheden in de nieuwe lak te vinden zijn. Eventuele oneffenheden kunnen vaak nog door onze eindcontroleurs weggewerkt worden. Zij leggen daadwerkelijk de finishing touch aan uw auto. Verlichting wordt gecontroleerd en banden eventueel op spanning gezet. Vanzelfsprekend leggen zij het welbekende doosje pepermunt in de auto!

Aflevering & Garantie

Nadat u kosteloos heeft rondgereden in 1 van onze leenauto's, kunt u deze weer omwisselen tegen uw eigen auto. Onze medewerkers voorzien u van een nieuw schadeformulier en een garantiebewijs waarmee u 4 jaar lang terug kan komen!

  

 

abs