Historie van Haans Autoschade

Geheel in de traditie van de ondernemende familie Haans, begon Jos Haans in 1958 een autoverhuur bedrijf. Dit autoverhuurbedrijf was gevestigd achter de slagerij van vader Bert Haans aan de Koestraat in Tilburg. Omdat de huurauto's regelmatig een deuk opliepen, besloot Jos Haans zelf de schades te gaan herstellen in een schuurtje achter de slagerij. Met natte doeken in de schuur (om het stof aan te trekken) werden de eerste auto's door Haans gespoten.

Al snel kreeg Jos Haans de smaak te pakken en ging niet meer alleen voor vrienden en kennissen repareren. Uitbreiding kon dus ook niet uitblijven in 1962. Net over de smalle kanaalbrug, in de Kapitein Nemostraat, werd een kalverstal omgebouwd tot autospuiterij. Een stukje verderop in het voormalige pand van groothandel ‘de Brug' (door sommigen een brug te ver genoemd), vestigde Jos Haans zich in 1979 aan de Jules Verneweg nr. 17. Hier heeft Haans Autoschades nog steeds de beschikking over 6700 m2 grondoppervlak waar het eigenlijke pand er 3300 m2 van bestrijkt.

In 1994 is het pand aan de Jules Verneweg grondig onder handen genomen. Naast een totaal nieuwe gevel, werd een ruime receptie met open werkplekken voor de baliemedewerkers gerealiseerd. In 1998 neemt Bart Haans, de zoon van Jos Haans, de zaak over. Op dat moment heeft hij reeds tien jaar meegewerkt in het bedrijf.

Ook Bart Haans timmert hard aan de weg. Er wordt geïnvesteerd in vervangend vervoer, nieuwe liftbruggen, spuitcabines, gereedschappen, alternatieve reparatie methodes, milieu, computers en vooral ook in de relatie met verzekerings - en leasemaatschappijen.

Binnenin het pand is weinig meer over van de oorspronkelijk groothandel. Inmiddels beschikt Haans over de 12 moderne lift bruggen, 2 Celette ‘Richt' banken, 3 spuitcabines, 1 vrachtwagencabine, een droogruimte, wasplaats, 2 magazijn ruimtes en een zogenaamde lichtstraat. Voldoende om met 27 vakmensen gemiddeld 75 auto's per week te herstellen!