Autoschade: Wat nu?

Wat kunt u doen?

Stapsgewijs leggen we uit wat u kunt doen als u betrokken bent bij een aanrijding:

Wat te doen op de plaats van het ongeval?

  1. Bij letselschade of flinke materiële schade is het raadzaam om meteen de politie in te schakelen. Via het nummer 112 of 0900 8844 (bij minder ernstige ongevallen) kunt u de politie of ambulance bereiken. www.politie.nl
  2. Maak indien mogelijk foto's op de plaats van het ongeval en markeer de plaats van de schadevoertuigen. Zorg dat uw auto (als deze nog rijdbaar is) op een veilige plaats staat.
  3. Noteer de namen en adresgegevens van eventuele getuigen.
  4. Het is niet altijd nodig om de politie in te schakelen bij een aanrijding. Als de betrokken partijen het eens zijn over de schuldvraag en de materiële/letsel schade is beperkt, kunt u in de meeste gevallen volstaan met het invullen van een schadeformulier. Vul dit schadeformulier altijd in (lees hier meer over onder ‘Het schadeformulier invullen'). Zorg ervoor dat de formulieren duidelijk en volledig zijn ingevuld (vergeet de achterkant niet!). Dit zorgt voor een snellere afhandeling tussen verzekeringmaatschappijen.
    Klik hier voor het openen van het Europees schadeformulier.
  5. Als het niet verantwoord is om door te rijden met uw auto, dan is het aan te raden om het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij te bellen. Dit nummer vindt u op de achterkant van uw groene kaart. Zij zullen een bergingsbedrijf en takelwagen inschakelen om uw auto op te halen en af te zetten bij Haans. U hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten die het bergingsbedrijf maakt. Deze worden via een alarmcentrale rechtstreeks doorberekend aan uw verzekeringsmaatschappij.
  6. U kunt Haans bellen (013 5421958) dat uw auto gebracht wordt door het bergingsbedrijf. Wij nemen dan met u contact op als uw auto bij ons bedrijf afgeleverd wordt, en reserveren voor u alvast een gratis leenauto (informeer wel even naar de voorwaarden!).